Velg en side

Tenk utenfor boksen

– Som sommerstudent får du frie tøyler og en unik mulighet til å være både kreativ og innovativ, sier Pernille Hem. Hun var prosjektleder for fjorårets sommerstudentprosjekt.

Nå jobber hun fulltid som VVS-rådgiver hos Sweco, og hun savner allerede tiden som sommerstudent.

–  Det gøyeste med sommerprosjektet var at vi fikk et eget prosjekt hvor vi kunne gjøre akkurat det vi ville. Vår oppgave var å utvikle en by, og målet var at vi skulle være så innovative og fremtidsrettede som mulig. Det var skikkelig morsomt, og jeg tror aldri jeg får den type mulighet igjen, forteller hun.

I fjor skulle studentene utvikle et nytt område på Rosenholm campus. I dag er området rolig og preges av mye næringsvirksomhet. Studentenes oppgave var å legge til rette for folkeliv, arbeidsplasser, boliger og oppholdssteder.

– Vi fikk en reell case, og det var veldig kult. Forslagene vi kom med måtte være gjennomførbare og samtidig fremtidsrettet. Det var virkelig en unik mulighet.

Forsmak på voksenlivet

Hun trekker også frem at sommerjobben ga et godt innblikk i livet som fulltidsansatt.

– Prosjektet var flerfaglig og vi jobbet tett sammen på tvers av fag. Det er slik rådgiverjobben er, og det var spennende å få innblikk i hvordan arbeidslivet faktisk er.

Pernille forteller også at denne type sommerjobb gir innsikt man ikke nødvendigvis får på skolebenken.

– Vi lærte mye om kundekontakt og medvirkningsprosesser. Vi hadde kontinuerlig dialog med Aspelin Ramm, som eier Rosenholm Campus, og måtte lære oss å implementere endringer underveis.

Nå ønsker hun årets sommerstudenter lykke til med sommerjobben, og har ett tips til de nye studentene.

– Vær litt vågale og tenk utenfor boksen. I retrospekt skulle jeg ønske vi gjorde mer av det. Vi ble stadig vekk oppfordret om å tenke stort, men var nok litt for realistiske. Dere må også bruke ressursene rundt dere. Både Sweco og Aspelin Ramm har flust av dyktige folk, og det er ikke farlig å be om hjelp.

Vil du lese mer om fjorårets prosjekt? Klikk her 

 

Rapport fra midtrabatten

De siste ukene har studentene jobbet med å ferdigstille en stedsanalyse av området. Dette innebærer blant annet å telle biler og lastebiler fra midtrabatten, teste områdets eneste kafe, sykle hit og dit mens du tar bilder med iPhone, snakke med alle du møter og lese bunkevis av dokumenter om hvordan det engang var.

Les mer
Loading

Skrevet av: Mario Urban

Postet: 05.06.2019

Spørsmål angående tomta og utviklingen av den kan rettes til:
Utviklingsdirektør i Aspelin Ramm
Maren Bjerkeng
maren@aspelinramm.no

Spørsmål angående studentprosjektet sommeren 2019 kan rettes til:
Fagansvarlig for studentene i Sweco:
Birgitte Rodum
Birgitte.rodum@sweco.no